Zomerkampen van FC De Kampioenen in Deurne gestart: "De belangstelling is overrompelend"

In Kasteel Boterlaerhof in Deurne zijn de zomerkampen in het thema van FC De Kampioenen gestart. Ze waren in een mum van tijd uitverkocht. De kinderen tussen 8 en 15 jaar zijn in twee groepen verdeeld. De kinderen werken rond originele scripts van de reeks, mogen scènes naspelen, leren striptekenen en gaan ook op stap. Ze bezoeken onder meer de VRT en het café van FC De Kampioenen. Hoogtepunt is een bezoek van de acteurs aan het kamp.
 

Volgens hun leeftijd mogen de kinderen onder meer scènes naspelen aan de hand van originele scripts en krijgen ze een workshop striptekenen. Daarin leren ze de figuren van FC De Kampioenen tekenen. In De Haan staat een zoektocht rond de reeks op het programma en ze bezoeken ook het café van FC De Kampioenen dat in Plopsaland staat. De ouderen bezoeken ook de VRT en maken hun eigen 'Radio Hallo'.  

We hopen dat dit de aanzet is voor vele jaren kampioenenkampen

Johan Van Nuffel, Activak vzw

"We verwelkomen hier allemaal fans van FC De Kampioenen die al heel lang uitkijken naar dit kamp. In heel korte tijd zaten we aan meer dan 600 inschrijvingen, wat onze stoutste verwachtingen overtrof", vertelt Johan Van Nuffel van organisatie Activak vzw. "We hopen dat dit de aanzet is voor vele jaren kampioenenkampen. De acteurs zien dat ook helemaal zitten. Ze komen elke week langs. Dat wordt vast het hoogtepunt van de week. We doen dan ook een toonmoment voor de acteurs. De kinderen kennen de scenario's van voor naar achter. Je merkt ook dat elk kind zijn of haar eigen typetje heeft."
 

De deelnemers staan inderdaad te popelen om aan het kamp te beginnen. Ze zijn allemaal grote fans van FC De Kampioenen: "Ik vind de sfeer in het café en de vriendschap tussen de personages heel tof. Er gaat niets boven vriendschap." De reeks verbindt ook verschillende leeftijden met elkaar. "Ik ben met de reeks opgegroeid door mijn neef en mijn nicht die ouder zijn. De sfeer om er samen naar te kijken, is heel tof. De reeks is bijzonder grappig, voor jong en oud. Ik word er gewoon blij van." De kampen worden georganiseerd met de goedkeuring van de VRT.
 

Meest gelezen