Foto Stad Ronse

Zwembad in Ronse nog tot minstens eind deze zomer dicht: "We moeten helaas alle zwemkampen annuleren"

Het zwembad van Ronse moet nog tot eind deze zomer dicht, omdat experts het niet eens geraken over wie de kosten van een technisch probleem moet betalen. Daarom moet de stad nu alle geplande zwemkampen annuleren. "We bieden voor hen nu wel enkele andere sportkampen aan", zegt schepen voor Sport, Joris Vanhoucke (CD&V).

Eind mei kondigde de gemeente nog aan dat het stedelijke zwembad zeker één maand dicht moest door een probleem met de waterafvoer, waardoor er water in de kelder liep. Maar experts zijn het niet eens over wie voor de kosten moet opdraaien, en daarom gaat het zwembad noodgedwongen de hele zomer dicht, mogelijks nog langer. "En dit net op een moment dat het slecht weer is, en mensen zin hebben om naar een binnenzwembad te gaan", klinkt het bij schepen voor Sport, Joris Vanhoucke (CD&V).

Geen zwemkampen

De sluiting van het zwembad is vooral een probleem voor alle geplande zwemkampen die nu niet kunnen doorgaan. "Dat is bijzonder jammer, want er waren zowel sportkampen voor de kleine beginnende zwemmers als ook voor de iets gevorderde zwemmers. Door de huidige situatie valt hun kamp nu letterlijk in het water", zegt schepen Vandenhoucke.

Vandenhoucke wijst er op dat de ouders allemaal persoonlijk op de hoogte worden gesteld dat de kampen niet doorgaan. "Daarnaast bieden we ook een alternatief aan. Zo organiseren we verschillende sportkampen, zoals omnikampen. Al begrijpen we dat dit voor veel mensen natuurlijk niet hetzelfde is."

Meest gelezen