Aalter investeert 4 miljoen euro in vernieuwing van 100 kilometer lokale wegen: "Hoog tijd voor een inhaalbeweging"

De gemeente Aalter trekt 4 miljoen euro uit om 100 kilometer aan plaatselijke wegen te vernieuwen. Het is de bedoeling dat de werken nog dit najaar beginnen, en na 4 jaar klaar zijn. Schepen van Mobiliteit Patrick Hoste (CD&V) is blij dat de wegen eindelijk aangepakt worden: "Veel kleine wegen hebben nogal wat te verduren gehad van zwaar verkeer door grote werken van de afgelopen jaren. Het is tijd om daar iets aan te doen."

De gemeente Aalter gaat 100 kilometer aan plaatselijke wegen vernieuwen. Daarvoor maken ze 4 miljoen euro vrij. Met dat geld krijgen 100 gemeentewegen van de 500 een grondige opknapbeurt, want die zijn in slechte staat. "Da's een beetje het gevolg van grote werken die we er de laatste jaren hebben gekend, en dat willen we nu aanpakken", zegt schepen van Mobiliteit, Patrick Hoste (CD&V).

"Eén grote werf"

Lokale wegen ondervonden veel last van de werken aan het rondpunt aan de E40 in Aalter, maar ook door de vele werken van spoornetbeheerder Infrabel. "Het was hier eigenlijk één grote werf", vertelt de schepen. "Veel kleine wegen hebben nogal wat te verduren gehad door zwaar transport, sluipverkeer en noem maar op. Het is hoog tijd om eens een inhaalbeweging te doen en om alles opnieuw op orde te zetten."

De wegenwerken beginnen in het najaar en zullen 4 jaar in beslag nemen. "Tegen half augustus zullen we weten wie de werken gaat uitvoeren. We gaan de ene weg na de andere doen. Daar zullen we een tijdje zoet mee zijn", klinkt het nog bij Hoste.

Meest gelezen