Luk De Wilde

Brandweer redt schapen uit vijver naast Scheldedijk in Temse

In Steendorp bij Temse zijn deze voormiddag twee schapen uit een vijver naast de Scheldedijk gered. De eigenares kon de dieren niet eigenhandig uit het water halen, dus werd de hulp ingeroepen van de brandweer. Op een mum van tijd waren de dieren weer op het droge.

Net naast de Scheldedijk in Temse zijn deze voormiddag twee schapen in een vijver terecht gekomen. Door de steile oever en de dichte begroeiing konden de dieren er niet meer op eigen kracht uit. De eigenares van de schapen heeft een schapenboerderij in Tielrode en liet haar schapen de dijken begrazen, maar ze kon de dieren niet uit het water halen toen ze vast zaten. Ze riep daarom de hulp in van de brandweer die de schapen snel kon redden.

(Lees verder onder de foto)

Luk De Wilde

Kunnen schapen zwemmen?

Een schaap kan trouwens zwemmen, alleen niet lang omdat hun vacht het water absorbeert en hen loodzwaar maakt. Zo is het moeilijker voor de dieren om te zwemmen en zinken ze ook sneller.

Meest gelezen