Ymke Dirikx

Britse rapper Stormzy komt naar Pukkelpop

De Britse rapper Stormzy zal in augustus Anne-Marie en Liam Gallagher vervoegen op Pukkelpop. Dat maakte de organisatie van het festival in Kiewit bekend. Naast Stormzy zijn er ook vier andere namen gelanceerd. Zo komen ook Paul Kalkbrenner, The Hives, Rare Akuma en Antoon optreden.

De Britse rapper Stormzy is al lang geen onbekende meer. Met zijn hits "Shut up" en "Vossi Bop" werd hij gigantisch populair. Hij schreef ook muziekgeschiedenis met zijn optreden op het Britse festival Glastonbury. Daarmee werd hij de eerste Britse zwarte rapper die het festival mocht afsluiten op de mainstage. Zijn optreden op de vorige editie van Pukkelpop in 2019 was meteen ook zijn laatste van het jaar. Hij keert op zondag 22 augustus terug naar de mainstage, waar hij 's avonds zal optreden.

Bekijk hieronder de videoclip van "Vossi bop" een van de bekendste hits van Stormzy. Als je goed kijkt kan je ook de acteur Idris Elba in de clip herkennen:

Vijf nieuwe namen

Naast Stormzy werden er ook vier andere namen bekendgemaakt. Zo zal Berlijns house-icoon Paul Kalkbrenner het hoofdpodium op zaterdag afsluiten. The Hives spelen diezelfde dag hun vijfde keer op Pukkelpop. Rare Akuma en Antoon spelen er voor de eerste keer op respectievelijk vrijdag en zaterdag. 

Er waren al een aantal namen van de line-up bekend. Zo maakt ook Liam Gallagher zijn debuut op het festival. Andere grote namen zijn Anne-Marie, Marshmello, Editors, Balthazar en dEUS

Volwaardige editie

De organisatie van Pukkelpop mikt op een volwaardige editie met 66.000 bezoekers per dag. De eerste werken aan het festivalterrein zijn intussen opgestart. Er zou volgens de festivalorganisatie geen sprake zijn van social distancing of mondmaskers. Festivalgangers zouden wel een vaccinatiepaspoort moeten kunnen tonen, of zich laten testen.  

"Pukkelpop 2021 wordt uiteraard ook de editie van safety first, modaliteiten en protocollen," zegt de organisatie op de website. "In goed en grondig overleg met de bevoegde overheden laat de organisatie zich begeleiden richting augustus. De laatste rechte lijn is ingezet!"

Meest gelezen