Bus met Vlaamse jongeren vat vuur in Frankrijk: geen gewonden, deel van bagage gaat wel in vlammen op

Een touringcar met 49 jongeren uit Vlaanderen heeft vannacht in Frankrijk een klapband gekregen en vuur gevat. Niemand is daarbij gewond geraakt. Een deel van de bagage is wel in de vlammen opgegaan, zo meldt Sporta. De jeugdorganisatie schakelde intussen een plaatselijke busmaatschappij in om de gestrande jongeren naar België te rijden.

De organisatie meldt dat de jongeren op de terugreis waren van het Spaanse L'Estartit, waar ze sinds 4 juli op kamp waren. Het ongeluk gebeurde rond 3 uur, in de buurt van Clermont-Ferrand, op 800 kilometer van de eindbestemming, aldus Sporta.

De chauffeur kon de bus op de pechstrook parkeren. De monitoren evacueerden de bus en verwittigden de hulpdiensten. "De groep werd in de plaatselijke sporthal opgevangen. Daar kregen zij de gewenste bijstand", zegt Sporta.

De bus is volledig uitgebrand, zoals u kan zien in onderstaande beelden.

Videospeler inladen...

"Gelukkig is iedereen er met de schrik vanaf gekomen", aldus Bert Schoenmaekers, de Sporta-manager. "Van paniek bleek weinig sprake. Mede dankzij de goede zorgen die we van de plaatselijke autoriteiten mochten genieten."

Een plaatselijke busmaatschappij brengt de jongeren vandaag naar België. Een Vlaamse bus rijdt hen tegemoet en zal hen onderweg overnemen. Verwacht wordt dat ze vanavond om 20 uur thuis zullen zijn. De manager stelt dat een team van Sporta in Tongerlo klaar staat om de kinderen en hun ouders bij aankomst verder te begeleiden.

Meest gelezen