Noodweer - Chiro Werchter probeert voetjes op kamp droog te houden: "Grachten graven rond de tenten" 

Heel wat jeugdbewegingen op kamp bereiden zich voor op het noodweer van de komende dagen. Het KMI voorspelt intense buien, vooral in Limburg en de Ardennen, waar heel wat jeugdkampen doorgaan. Chiro Werchter is op tentenkamp in de Ardense gemeente Paliseul en maakt zich volop klaar voor enkele natte dagen.

"Het is onze tweede dag op kamp en we hebben nog niet echt goed weer gehad", vertelt Aspi-leidster Phaedra Wouters. "De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er ook niet echt goed uit, maar we proberen er het beste van te maken. Voorlopig is er nog niets onder water gelopen, maar we nemen wel onze voorzorgen, want we willen geen natte voeten."

Lees verder onder foto 

De leiding hoopt vooral dat iedereen droog blijft, wat geen evidentie is met een tentenkamp. "We zijn ons volop op het hevige weer aan het voorbereiden", gaat Phaedra verder. "We graven grachtjes, putjes rond de tenten. We proberen ervoor te zorgen dat de regen onze tenten niet binnenkomt. Daarnaast spannen we onze tenten ook nog eens extra aan. En we voorzien ook afdakjes."

Plan B

Chiro Werchter hoopt alvast dat de maatregelen die ze nu nemen zullen voldoen. "Een plan B hebben we niet echt", besluit Phaedra. "Maar we hopen dat de maatregelen die we nu nemen, zullen voldoen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen