Pixabay

De boezem wordt steeds groter: K-cup op de markt: "Belangrijk om juiste beha te dragen"

Lingeriemerk PrimaDonna brengt als eerste in ons land beha’s met een K-cup op de markt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Met de K-cup speelt het bedrijf in op de steeds groter wordende boezem van de Belgische vrouwen. Dat merken ze ook in lingeriezaken waar de D-cup nu de courantste maat is. 

"Toen ik 35 jaar geleden mijn lingeriewinkel begon, was de B-cup de cupmaat", vertelt Mieke van lingeriewinkel Ghislaine in Asse. "Over al die jaren is heen is dat veranderd en is de meest courante cupmaat nu een D geworden. Maar op dit moment verkopen we ook heel veel G, H en I-cups. En ik weet dat de vraag naar de nieuwe cupmaat van lingeriemerk Van de Velde, de K-cup, ook groot zal zijn."

Zwaarder

Dat de boezem van de Belgische vrouw steeds groter wordt, heeft te maken met het feit dat we zwaarder worden. "Hoogstwaarschijnlijk is het iets hormonaals, we zien dat de jeugd sowieso al wat zwaarder is", zegt Mieke. "We zien dat jongere meisjes zich sneller ontwikkelen, dat ze sneller een beha kopen. Maar het kan ook te maken hebben met onze voeding."

Heel wat vrouwen met grotere boezem klagen over nek- of rugklachten

Miek, lingeriezaak Ghislaine in Asse

Bij elke boezem, maar zeker bij een grotere, is het van belang dat je de juiste behamaat draagt, legt Mieke uit. "Grote borsten wegen wel wat. Heel wat vrouwen klagen dan ook van nek- of rugklachten. De juiste beha dragen kan ervoor zorgen dat die klachten verminderen. Helaas moeten we vaststellen dat er nog heel wat vrouwen zijn die met een foute cupmaat rondlopen. Waarschijnlijk zijn ze beschaamd om een lingeriewinkel binnen te stappen. Hier helpen we de mensen op zoek naar een juiste beha, dat wil zeggen dat we ook bij hen in het pashokje stappen en voor heel wat mensen is dat toch nog altijd wat schroom overwinnen. Maar het is heel belangrijk dat die  overwonnen wordt, je kan er heel wat voordelen uithalen." 

Nog groter dan K-cup?

Of het bij cupmaat K blijft, betwijfelt Mieke. "Volgens mij gaan er nog wel een paar cupmaatjes bijkomen. Maar verwacht nu niet dat dat gigantisch gaat zijn. Zij die de vergelijking maken met watermeloentjes zullen mogen blijven dromen", lacht Mieke. 

Meest gelezen