Kinderen van Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries: "Zijn medische situatie is nog heel onzeker"

Op de Nederlandse televisie hebben Royce en Kelly de Vries, de kinderen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, een boodschap verspreid om het publiek te danken voor alle steun die ze krijgen na de aanslag op hun vader. Over zijn medische toestand konden of wilden ze niet veel kwijt, die is "heel onzeker".

Precies een week na de moordaanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries in het centrum van Amsterdam hebben zijn kinderen Royce en Kelly vanavond het woord genomen op de Nederlandse televisie. Ze deden dat in een speciale uitzending van "Tijd voor Max" in het teken van de zaak-Tanja Groen en de stichting De Gouden Tip

Tanja Groen was een student die in de zomer van 1993 verdween en die nooit is teruggevonden. De Vries probeert de zaak al jaren op te lossen en richtte recent de stichting De Gouden Tip op om informatie en geld in te zamelen om dat te kunnen doen. Het initiatief heeft intussen al 1 miljoen euro opgeleverd.

"Lieve allemaal", begon Kelly. "We begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat. Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker en daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen."

"We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren. Ook willen we jullie bedanken voor de fantastisch lieve woorden, mooie kaarten, bloemen en kaarsjes die jullie voor onze vader branden. Dat doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijden."

Droom

"De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen", ging Royce voort. "Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid. We vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip nu zoveel aandacht krijgen."

"De afgelopen maanden is mijn vader dag en nacht met de stichting bezig geweest. Het is een droom van onze vader om deze en vele andere taken tot een oplossing te brengen. Laten we samen proberen om deze droom werkelijkheid te laten worden."

De partner van De Vries liet in de uitzending een brief voorlezen. "Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding", klonk het. "Toen we laatst een weekendje weg gingen, nam hij de actie voor Tanja met zich mee. Zijn vastberadenheid maakt hem tot wie hij is. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom uitkomt en de ouders van Tanja Groen eindelijk antwoord krijgen op die ene vraag. En dat Tanja weer thuiskomt."

Meest gelezen