Stéphan Tanganagba, Kawtar Ehlalouch en Gloria Monserez zijn de drie ambassadeurs van de actie.

Jongeren nemen dit jaar De Warmste Week in handen, centrale thema is "kunnen zijn wie je bent"

De Warmste Week, de grote solidariteitsactie van de VRT, draait dit jaar rond het centrale thema: “kunnen zijn wie je bent”. Rond dat thema kunnen mensen projecten opzetten en geld inzamelen. Nieuw is ook dat 21 jongeren samen het gezicht zullen worden van de actie.

Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, Eén) zijn de drie ambassadeurs van de actie. Zij gaan op zoek naar 18 andere jongeren om samen met hen dit najaar Vlaanderen op sleeptouw te nemen en de "DWW21" te vormen. Jongeren tussen de 16 en 24 die interesse hebben, kunnen zich vanaf nu inschrijven op dewarmsteweek.be

De  drie ambassadeurs kondigden het nieuws aan om 11.55 uur via MNM, Studio Brussel en Eén. Bekijk de aankondiging hieronder:

Het centrale thema is "kunnen zijn wie je bent". Een thema dat bij heel veel jongeren leeft, zo is gebleken uit onderzoek van de VRT-studiedienst. Naast sensibilisering over dit thema, zal De Warmste Week geld inzamelen voor concrete projecten die er mee voor zorgen dat iedereen kan zijn wie men is of wil zijn. Hiervoor heeft de VRT speciaal het DWW Fonds opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

"Het kan bijvoorbeeld een voetbalclub zijn die mensen met een fysieke beperking ondersteunt in de sport", legt Stéphan Tanganagba uit. "Het kan ook een buurtcomité zijn dat Nederlandse les organiseert voor anderstaligen. Of een project dat een sterk netwerk creëert voor lesbische meisjes in het buitenland."

Ik hoop dat door De Warmste Week alle meisjes, vrouwen en bij uitbreiding iedereen kan zijn wie die is en dat we daar steentjes kunnen verleggen

Gloria Monserez

“Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig voelen, dat je gewoon kan rondwandelen op straat en ook daar kan zijn wie je bent. Ik moet me bijvoorbeeld als meisje nog te vaak verschuilen als ik op straat wandel. Ik hoop dat door De Warmste Week alle meisjes, vrouwen en bij uitbreiding iedereen kan zijn wie die is en dat we daar steentjes kunnen verleggen”, zegt Gloria Monserez.

"Toen ik jonger was zat ik op een vrij witte school. Ik voelde mij altijd wel een beetje anders, waardoor ik mij ook wel minder goed in mijn vel voelde en niet helemaal kon zijn wie ik was. Ik hoop dat we hiermee iedereen, ook niet alleen de jongeren, kunnen aansporen om toch een beetje te vechten voor wie je bent", vertelt Kawtar Ehlalouch.

Tijdens De Warmste Week, vlak voor Kerstmis tussen 18 en 24 december 2021, bundelen StuBru, MNM, Eén en VRT NWS opnieuw de krachten voor live televisie en live radio op verschillende plekken in Vlaanderen. Concrete informatie daarover volgt later.

Bekijk de tv-spot van De Warmste Week:

Over de 3 ambassadeurs

De 24-jarige Kawtar Ehlalouch is sinds 2019 de vaste sidekick van Peter Van de Veire in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. De 20-jarige Gloria Monserez is sinds 2019 aan de slag bij VRT als Ketnet-wrapster en presenteert sinds januari 2021 op StuBru het avondblok. De 23-jarige Stéphan Tanganagba was de afgelopen jaren te zien in "Op kot" op Eén, dat eerst een rubriek was in "Iedereen beroemd" en vervolgens een programma op zich.

Meest gelezen