Radio 2

Grote belangstelling voor luxeflats in iconisch gebouw op dijk van Nieuwpoort: "De duurste raken snelst verkocht"

Er zijn heel wat mensen die belangstelling hebben voor een luxeflat in het historische gebouw "The Grand" in Nieuwpoort. De verkoop is gisteren begonnen en er hebben al 1.500 mensen interesse getoond. "Er zijn zelfs al een tiental flats verkocht. Vooral de duurste", zegt projectontwikkelaar Johan Vandendriessche.

"The Grand" in Nieuwpoort is het opvallende Belle Epoquegebouw op de hoek van de zeedijk en het Hendrikaplein. Het vroegere hotel - ook "The White Residence" genoemd - ligt er nu nog vervallen bij, maar het wordt gerestaureerd. Er komen nu 70 luxeflats. Het iconische gebouw wordt bovendien helemaal in zijn historische glorie van bijna 100 jaar geleden hersteld. En dat lijkt aan te slaan. De verkoop van de luxeflats is gisteren begonnen en de belangstelling is bijzonder groot. Projectontwikkelaar Johan Vandendriessche van VDD Project Development in Brugge: "We hebben al een tiental flats verkocht. Vooral de duurste in het torentje van ons project."

Lees voort onder foto

Radio 2

Johan Vandendriessche ziet enkele verklaringen voor de grote belangstelling. "De mensen merken het verschil tussen een iconisch gebouw als het onze en de vele standaardappartementen aan onze kust. Met Sir David Chipperfield hebben we bovendien een gerenommeerd architect. Hij kan als geen ander historische gebouwen in hun vroegere glorie herstellen. Zijn reputatie trekt veel aandacht naar ons project in Nieuwpoort."

De luxeflats zijn uiteraard niet goedkoop. "Alles hangt af van het aantal vierkante meters. Maar de prijzen schommelen tussen 1 en 3 miljoen euro. Maar dat is nog altijd een peuleschil in vergelijking met sommige prijzen in Knokke-Heist", zegt Johan Vandendriessche. "The Grand" in Nieuwpoort moet in 2024 klaar zijn.

Luister hier naar projectontwikkelaar Johan Vandendriessche

Meest gelezen