Foto ter illustratie
© 2017 - Bas de Meijer / HH

Internationale bende "oldtimer-dieven" opgerold: Duitse politie valt binnen in onder meer Maasmechelen

In een onderzoek naar een internationale dievenbende is de Nederlandse, Duitse en Belgische politie vanmorgen binnengevallen op verschillende plekken. De actie vond vooral plaats in de grensregio van het drielandenpunt, maar ook in Maasmechelen. De bende had het vooral op oldtimers gemunt. Volgens de Duitse politie zijn er op Belgisch grondgebied twee mensen opgepakt, en in Nederland drie. 

Rond 6 uur vanmorgen viel de Duitse, Nederlandse en Belgische politie binnen op verschillende plekken. Vooral in de grensregio van het drielandenpunt en het Duitse Aaken, maar ook in het Nederlandse Heeren was er beweging. Net over de grens, in Maasmechelen, zouden er 4 zoekingen gebeurd zijn. Het parket van Limburg bevestigt dat de actie heeft plaatsgevonden, maar kan over het onderzoek niets inhoudelijk kwijt, want het is in handen van het parket van Düsseldorf. Zowat alle Duitse media schrijven over de actie en spreken van een "razzia", waarbij ook speciale eenheden werden ingezet.

Porsche en Mercedes

Volgens de Duitse politie - die de actie dus coördineerde - gaat het om een internationaal georganiseerde bende die meer dan 50 feiten van diefstal zou gepleegd hebben. Volgens Duitse media zat de politie de bende al een tijdje op de hielen. De vermoedelijke criminelen zouden het vooral gemunt hebben op de merken Mercedes en Porsche. Bij de invallen vanmorgen zou al 700.000 euro aan geld en goederen in beslag genomen zijn, volgens de politie. Maar in totaal wordt geschat dat de bende bij de 50 diefstallen zo'n 3 miljoen euro aan auto's heeft buitgemaakt. De auto's zouden vooral in Duitsland gestolen zijn.

Of er al (enkele of allemaal) auto's zijn teruggevonden bij de zoekingen vanmorgen is niet duidelijk. Volgens sommige Duitse media zou er bij een zoeking in Nederland alvast een bazooka zijn teruggevonden. In Nederland zouden er drie mensen zijn opgepakt, in ons land twee. Of de politie ook het hele bende-netwerk in kaart heeft gebracht en heeft opgerold, is onduidelijk.

Meest gelezen