Juni beste maand voor Brussels Airport sinds coronacrisis

Brussels Airport kan eindelijk weer iets rustiger ademhalen. Afgelopen maand was de beste sinds de coronacrisis. Het aantal passagiers ligt nog steeds 70% lager dan in juni 2019, maar de luchthaven lijkt uit een diep dal te kruipen.  

Net geen 650.000 passagiers hebben in juni het vliegtuig genomen in de luchthaven van Zaventem. Dat is nog steeds 73% minder dan in juni 2019, maar wel de beste maand sinds de coronacrisis. De nieuwe stijging komt er onder andere door de  start van de vakantievluchten en Marokko dat de grenzen weer openstelt. Dat land heeft sinds midden juni haar vliegverbod opgeheven. Zo kunnen verschillende Belgen familie bezoeken in Marokko. Ook het vrachtverkeer naar Azië, Noord-Afrika en Noord-Amerika zit in stijgende lijn. Ten opzichte van een jaar geleden nam het vrachtverkeer met 40% toe. 

Coronavaccins

Bij dat vrachtverkeer zit ook het transport van coronavaccins van en naar de luchthaven. Tot op vandaag verwerkte de luchthaven al  150 miljoen vaccins voor uitvoer buiten Europa. Daarmee is  Brussels Airport een van de belangrijkste hubs  voor de wereldwijde distributie van COVID-19-vaccins.

Top 5 vakantiebestemmingen

Corona of niet, de top vijf van populairste vakantiebestemmingen lijkt amper veranderd. De meeste vliegtuigen in juni trokken richting Spanje. Gevolgd door Portugal, Italië, Griekenland en Turkijke.  Al kan die top vijf snel veranderen want zowel Portugal als grote delen van Spanje kleuren intussen alweer rood. 

Meest gelezen