Joeri Seymortier

Kasteel van Poeke in Aalter moet toeristische parel worden

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir wil van het domein van het kasteel van Poeke één van de parels maken van het toekomstig Vlaams netwerk kastelen en tuinen. Dat heeft ze aangekondigd bij de sleuteloverdracht van het kasteel, dat sinds een jaar in handen is van Toerisme Vlaanderen. De concrete plannen voor de herbestemming worden pas in 2023 duidelijk. 

Het kasteel van Poeke in Aalter is nu een jaar in handen van Toerisme Vlaanderen. Gisteren kwam minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) de sleutel er ophalen. In maart raakte al bekend dat Vlaanderen nog dit jaar zal beginnen aan de restauratie van het kasteel dat teruggaat tot de 12e eeuw maar zijn huidige vorm kreeg in de 18e eeuw. 

Herbestemming nog onduidelijk

Vlaanderen wil van het domein één van de parels maken van het toekomstige Vlaams netwerk kastelen en tuinen. Hoe dat moet vorm krijgen, wil de minister nog niet beslissen. "Laten we vooral kijken wat de lokale gemeenschap er van wil maken, tegen 2023 moet het plan over de herbestemming klaar zijn",  zei minister Demir bij de sleuteloverdracht. Toerisme Vlaanderen reikt intussen de hand uit naar lokale ondernemers om er evenementen te organiseren. 

Meest gelezen