Archieffoto

Twee kinderen van 1 en 2 jaar uit hete auto gered in Nederland, ouders zeiden vanop strand "op te letten met camera"

De Nederlandse politie heeft zondag twee jonge kinderen gered uit een hete auto in IJmond. Hun ouders zeiden dat ze hun kroost vanop het nabijgelegen strand in de gaten hielden via een camera. Ze zijn allebei aangehouden.

Het was een oplettende voorbijganger die zondag zag dat er twee kleine kinderen, van één en twee jaar, versuft in een afgesloten en warme auto zaten. Hij verwittigde meteen de politie.

"De collega's zijn met de ambulance met spoed ter plaatse gegaan en hebben een raampje ingetikt om de kinderen eruit te halen", klinkt het bij de lokale politie. "Volgens de ambulancedienst had het gezien de toestand niet veel langer moeten duren."

Even later kwamen de ouders vanaf het strand aangelopen. Zij waren volgens de politie in eerste instantie boos omdat het raam was ingeslagen. Het stel beweerde via een camera een oogje in het zeil te houden. De twee zijn opgepakt, en de crisisdienst van Veilig Thuis werd ingeschakeld. Ook is er een strafrechtelijk onderzoek gestart. De kinderen zijn gelukkig ongedeerd.

Meest gelezen