Radio 2

Kraan valt op vrachtwagen in Zele, chauffeur zwaargewond naar ziekenhuis gebracht

In Zele is deze voormiddag een kraan op een vrachtwagen van een bedrijf uit Beringen gevallen. Het ongeval gebeurde nabij het station van Zele. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. 

Tijdens bouwwerken belandde deze voormiddag een kraan op een vrachtwagen van het kranenbedrijf Arcomet uit Beringen. Het ongeval gebeurde tijdens het opstellen van een bouwkraan op een werf in de Moerstraat, nabij het station van Zele. Bij het opstellen van de kraan brak een onderdeel van de kraan af. Het gevaarte kwam op een cabine van een vrachtwagen terecht. De chauffeur, die in de cabine zat, werd met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Gent.  

(Lees verder onder de foto)

Het is nog onduidelijk of het ongeval het gevolg was van een menselijke fout of van een technisch mankement. De arbeidsauditeur stelt een deskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken. De kraan viel net naast een huis, maar raakte nog een stelling van de woning die in aanbouw is en kwam dan op de cabine van de vrachtwagen terecht. De Moerstraat blijft afgesloten voor het onderzoek.

Meest gelezen