Radio 2

Man die voetganger doodreed in Kortrijk werd al veroordeeld na opzettelijke aanrijding

De bestuurder die zondagnacht in Kortrijk een vader van 3 kinderen doodreed, zat al eerder in de cel voor een zwaar verkeersongeval. Acht jaar geleden reed de man uit Ingelmunster met opzet een kennis omver na een jarenlange ruzie. Ook toen had hij te veel gedronken.

De 27-jarige man uit Ingelmunster reed zondag rond middernacht een voetganger dood toen hij aan hoge snelheid door de Budastraat reed in het centrum van Kortrijk. Hij zat onder invloed van alcohol achter het stuur. Het is niet de eerste keer dat hij zich moet verantwoorden voor een zwaar verkeersongeval. In 2013 werd hij door de strafrechter van Oudenaarde veroordeeld tot 4 jaar cel omdat hij in Ruien bij Kluisbergen een man opzettelijk had aangereden. Hij had toen ook te veel gedronken. De aanrijding gebeurde na een jarenlange vete met het slachtoffer. De man die aangereden werd, liep een schedelbreuk op en lag een tijd in coma. Maar hij overleefde het ongeval.

Slachtoffer is vader van 3 kinderen

Na de aanrijding in 2013 dumpte de man uit Ingelmunster, die toen nog in Avelgem woonde, zijn wagen op het jaagpad van een kanaal. Hij verwijderde de nummerplaten en ontkende alle betrokkenheid. Ook zondagnacht probeerde hij nog te vluchten maar de politie kon hem oppakken. Hij trachtte nadien de schuld voor het ongeval af te schuiven op de persoon die naast hem in de wagen zat. 

Het slachtoffer is een Marokkaanse man van 45. Hij verkocht een half jaar geleden zijn textielbedrijfje en zijn huis in Spanje om met zijn vrouw en 3 kinderen naar België te verhuizen. Hij woonde en werkte sindsdien in Kortrijk.

Meest gelezen