Radio 2

Nu definitief: drukke straat in Sint-Niklaas binnenkort verboden voor auto's, uit veiligheid voor fietsers

De stad Sint-Niklaas kondigt definitief aan dat auto's niet meer mogen rijden in de drukke Nieuwe Molenstraat. De straat was al afgesloten voor de bouw van een nieuwe fietsbrug, maar nu beslist de stad om deze nieuwe verkeersknip ook aan te houden. "Het is veiliger voor fietsers, maar mijn winkel is nu wel moeilijker bereikbaar", zegt een buurtbewoner.

De kogel is door de kerk: in Sint Niklaas mogen geen auto's meer rijden in de Nieuwe Molenstraat. Daarvoor wordt een nieuwe knip gemaakt in het verkeer. Alleen is het nog onduidelijk vanaf wanneer die wordt doorgevoerd, maar intussen verdwijnt vanaf woensdag wel al de tijdelijke proefopstelling in de straat. Eind april werd de Nieuwe Molenstraat als proefproject geknipt ter hoogte van de spoorwegbrug. De straat werd er toen doodlopend, zowel langs de kant van de Raapstraat als langs de kant van Vijfstraten.

Fietsersbrug

Er kwam aanvankelijk ook veel reactie van buurtbewoners waarom de stad net die straat voor auto's moest afsluiten. Dat werd toen gedaan om er een fietsersbrug te plaatsen. Ondertussen heeft de stad besloten om de nieuwe regeling aan te houden. En daarom zullen automobilisten Sint-Niklaas in de toekomst niet meer via die straat kunnen uit rijden. Dat is volgens de stad de beste manier om de veiligheid van fietsers te kunnen garanderen. 

Winkels moeilijker bereikbaar?

De meningen over de nieuwe knip bij omwonenden zijn verdeeld. "Voor de fietsers zelf is het zeker een verbetering", zegt een buurtbewoner. "Het is natuurlijk echt een gevaarlijk kruispunt. Anderzijds is het wel jammer voor onze winkel, want klanten zullen hier nu veel minder snel geraken."

De fietsersbrug, een investering van de provincie, is een onderdeel van de fietssnelweg die zal lopen van het station van Sint-Niklaas tot over het kruispunt Vijfstraten-Singel, en is een onderdeel van de fietssnelweg F4, van Gent naar Antwerpen. Kostprijs: 3 miljoen euro.

Meest gelezen