Olivia en Arthur blijven populairste namen voor pasgeboren baby's, ontdek hier hoeveel mensen jouw naam hebben 

Opnieuw blijken Olivia en Arthur de populairste voornamen voor meisjes en jongens die vorig jaar in ons land werden geboren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel.

Olivia is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam voor pasgeboren meisjes. De naam Arthur wint al voor het derde opeenvolgende jaar de hoofdprijs bij de jongens. In totaal kregen vorig jaar 548 meisjes de naam Olivia en 587 jongens de naam Arthur. 

Nipte overwinning

Zestien jaar lang was Emma de populairste naam voor meisjes, tot die in 2019 van de troon werd gestoten door Olivia.  En ook in 2020 was het verschil klein. Vorig jaar kregen 548 baby's de naam Olivia, dat waren er 103 minder dan het jaar ervoor en slechts 19 meer dan de 529 baby's die Emma als voornaam kregen. De naam Mila vervolledigt de top drie met 489 kinderen met die voornaam.

Bij de jongens kregen vorig jaar 587 kinderen de naam Arthur. Het zilver is voor Noah (564 kinderen) en het brons voor Jules (543 kinderen). 

Opmerkelijke stijgers en blijvers

Bij de meisjesnamen zijn Alba (87 kinderen, +142 procent), Capucine (85 kinderen, +55 procent) en Lea (107, +45 procent) de meest opvallende stijgers in de lijst.  Bij de jongens zijn dat Otis (210 kinderen, +68 procent), Oliver (158 kinderen, +34%) en Charles (123 kinderen, +31 procent). 

Over de gehele bevolking bleven Jean (65.886 personen) en Maria (116.317) het populairst, al nam het aantal mensen met die voornamen in 2020 wel verder af. Bij de familienamen kwamen Peeters, Janssens en Maes het vaakst voor.

Wat met alle andere voornamen?

Uiteraard zijn er nog heel wat andere voornamen. In onze namenzoeker zijn alle namen opgenomen die minstens vijf keer in het Rijksregister voorkomen. Kun je je naam niet terugvinden, dan is die dus behoorlijk zeldzaam.

Wil je weten hoeveel mensen er jouw voornaam delen? Ontdek het in onze namenzoeker: 

Meest gelezen