NICOLAS MAETERLINCK

Oostende activeert vanaf zaterdag 17 juli aanmeldingssysteem voor stranden

Vanaf zaterdag 17 tot en met woensdag 21 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende opnieuw geactiveerd. De badstad verwacht namelijk heel wat volk door de goede weersvoorspellingen.

Het aanmeldingssysteem is actief op het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand, dus van aan het Zeeheldenplein (Rock Strangers) tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Op de andere stranden is er geen aanmelding nodig. 

Het systeem moet ervoor zorgen dat badgasten coronaproof naar het strand kunnen met voldoende afstand. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de nationale feestdag zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", verwacht burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Hiermee willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte, om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen."

Iedereen kan vanaf 14 juli gratis aanmelden via de website visitoostende.be/goedgepland, de balie van Toerisme Oostende of het gratis nummer 0800 62 167. De aanmelding garandeert een plekje bij aankomst voor 14.00 uur.

Meest gelezen