Joel Hoylaerts

Ticketverkoop digitaal Tomorrowland loopt vlot: "Op sommige plaatsen kan je samen op een groot scherm volgen"

Dancefestival Tomorrowland gaat voor het tweede jaar op rij niet door in Boom, maar volgend weekend komt er wel opnieuw een virtueel alternatief: "Tomorrowland Around The World". Vorig jaar werden er daarvoor 140.000 tickets verkocht en ook nu loopt de ticketverkoop vlot. "Vooral veel Belgen kopen tickets", vertelt woordvoerder Debby Wilmsen aan Radio 2 Antwerpen. Op sommige plaatsen, zoals discotheek The Villa in Antwerpen, kan je het virtuele festival dit jaar ook samen beleven via een groot scherm. 

Net zoals vorig jaar zal dancefestival Tomorrowland in een virtueel jasje doorgaan en moet het fysieke evenement nog een jaar op zich laten wachten. De ticketverkoop voor het virtuele alternatief, "Tomorrowland Around The World", loopt alvast vlot. 

"Vooral veel Belgen kopen tickets, maar ook heel wat Duitstaligen hebben interesse, bijvoorbeeld uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland", vertelt woordvoerder Debby Wilmsen. "Je kan ook de dag zelf nog tickets kopen, want we kunnen nooit uitverkocht geraken."

Je kan ook de dag zelf nog tickets kopen, want we kunnen nooit uitverkocht geraken

Debby Wilmsen, woordvoerder Tomorrowland

"Tomorrowland Around The World" bootst het dancefestival zo goed mogelijk digitaal na. Het toont zes podia met bekende dj's die je van thuis uit kan volgen, via je computer of je smartphone. "Die virtuele omgeving hebben we volledig aangekleed zoals het gewoon zijn op Tomorrowland. Het publiek kan dan van het ene podium naar het andere navigeren", legt Wilmsen uit. 

Ook een fysieke beleving

Op sommige plaatsen kan je het virtuele festival ook met wat meer mensen beleven, op grote schermen. Onder andere aan zomerbar Sommar en discotheek The Villa in Antwerpen of aan Carré Beach in Willebroek is dat het geval. "Zo kan je toch nog fysiek samen zijn, maar weliswaar volgens de huidige coronamaatregelen", besluit Wilmsen.

Meest gelezen