Zomer nog even met vakantie, maar na regen komt zonneschijn: vanaf dit weekend zonniger en droger

De regenjas en paraplu houden we de komende dagen maar beter bij de hand: het KMI voorspelt nog veel regen en soms krachtige wind. Maar vanaf dit weekend zijn de weergoden ons een pak gunstiger gezind: maak jullie op voor drogere dagen mét zonneschijn en temperaturen tot 26 graden.

Vandaag verwachten we vanaf het oosten veel regen en soms buiige neerslag die lokaal onweerachtig kan zijn. In het westen valt er minder neerslag dan elders. Over het uiterste westen en aan de kust blijft het wellicht overwegend droog, maar het blijft ook daar meestal grijs. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden. De wind waait zwak en later matig uit noord tot noordoost. Aan de kust is de wind soms vrij krachtig.

Vanavond en vannacht krijgen we nog steeds veel regen of buien over het oosten en het centrale deel van het land. Naar het westen toe blijft het wellicht vaak droog. Vooral over het oosten kunnen er enkele donderslagen voorkomen. De minima lopen uiteen van 14 tot 17 graden bij een matige noordwestenwind. Aan de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig uit noord tot noordwest.

Bekijk hier het meest recente weerbericht

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Komende dagen

Morgen blijft het zwaarbewolkt en wisselvallig met soms regen of buien. Vooral in de namiddag en in het zuidoosten van het land kunnen er onweersbuien vallen, waarbij er veel neerslag kan vallen. Aan zee blijft het overwegend droog en geleidelijk wordt het ook landinwaarts in het noordwesten droger. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen. Er staat een meestal matige of aan zee soms vrij krachtige wind uit noordwest tot noord.

Donderdag blijft het in het westen zo goed als droog met meer en meer zon.  In de oostelijke landshelft is het wel nog zwaarbewolkt met regen, bij momenten veel regen en kans op onweer. Het kan wel vrij krachtig waaien, ook aan zee. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden.

Vrijdag begint de dag overal zwaarbewolkt met in het oosten nog enige tijd perioden van regen of buien. In het westen blijft het droog en verschijnen er in de loop van de dag breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige noordelijke wind.

Zaterdag wordt het in het binnenland wisselend bewolkt met in het zuidoosten van het land kans op een bui. Richting kust wordt het zonnig. De maxima schommelen tussen 19 à 20 graden aan zee en 26 graden in de Kempen. De wind waait nog altijd matig en aan zee vrij krachtig uit noordelijke hoek.

Zondag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 20 en 26 graden.

En  ook maandag blijft het droog, vrij zonnig en warm. We halen 21 tot 26 graden.

Meest gelezen