Een kapel aan de Hertenbergstraat in Tervuren.
Elise Hooft (Wikipedia.org)

Zoektocht naar kapelletjes voor wandeltocht in Tervuren

Peter Van Rossum uit Tervuren wil alle kapelletjes uit groot-Tervuren in kaart brengen om er daarna een wandeltocht rond te maken. Intussen heeft hij er al meer dan 40 gevonden, maar hij doet een oproep aan de inwoners. 

“In deelgemeente Duisburg bestaat al een wandeling rond kapelletjes”, vertelt Peter Van Rossum. “Maar in heel Tervuren zijn er nog veel meer, ook in deelgemeente Vossem en Moorsel en Tervuren zelf. Die wil ik in kaart brengen, niet alleen de veldkapelletjes, maar ook de wegkapelletjes en gevelniskapelletjes. Die laatste worden vaak vergeten.”

Wandeltocht langs kapelletjes

Peter wil er een heuse kapelletjestocht van maken doorheen heel Tervuren. “Ik heb sinds corona veel wandelingen gemaakt. Intussen heb ik al zo’n 40, 50 kapelletjes gevonden en ik ontbreek er nog minstens 25. Ik heb ook opzoekingen gedaan, maar er zijn ook kapelletjes in privébezit of gevelniskapelletjes die nergens genoteerd staan. En daar ben ik naar op zoek.” Daarom lanceerde Peter via verschillende Facebookgroepen een oproep. 

“Het is leuk dat je wandelingen doet met een doel. Maar het is ook belangrijk dat die kapelletjes in stand gehouden worden. Het zijn vaak mooie gebouwtjes, gezellig en klein en mooi om te bekijken”, zegt Peter. Hij hoopt samen met een wandelclub een officiële wandeltocht te kunnen uitstippelen. Die zal vermoedelijk ongeveer  50 kilometer lang zijn om alle kapelletjes in Tervuren te kunnen bezichtigen.  

Meest gelezen