Archieffoto

Zomerbars draaien slecht door kwakkelweer, ook minder werk voor jobstudenten

Door het slechte weer draaien de zomerbars niet zoals gehoopt. En ook voor veel jobstudenten is dat slecht nieuws, want zij worden daardoor minder ingepland. Dat is ook zo voor jobstudente Hannah Leyssen, die werkt bij Mel's Bar in Sint-Niklaas: "Meestal moet ik pas later beginnen of soms zelfs helemaal niet."

Het is nu al een paar weken aan het regenen, en dat is ook slecht nieuws voor veel zomerbars. Die zien hun inkomsten fel dalen, maar ook voor het personeel dat er aan de slag is, betekent het kwakkelweer slecht nieuws. Dat zijn vaak jobstudenten, maar zij worden nu veel minder ingepland dan wanneer het elke dag zomerweer is. Bij jobstudente Hannah Leyssen, die werkt bij Mel's Bar in Sint-Niklaas, is de teleurstelling groot: "Meestal moet ik pas later beginnen of soms zelfs helemaal niet."

Weinig werken, weinig geld

 "Alles samen zijn dat toch veel uren waarin ik niets kan verdienen. Dat we nu minder werken is heel jammer, want ik kan het geld echt gebruiken. Ik ging het normaal gebruiken voor mijn reis in september naar Italië, maar ook voor mijn scoutskamp. Gelukkig willen mijn ouders dat deze zomer voorschieten en mag ik het later terugbetalen, maar het is sowieso niet leuk dat ik dan later mijn zomer moet afbetalen."

De jobstudente hoopt dat de zomer alsnog gaat komen deze maand. "Voorlopig lijk het de slechtste zomer ooit, maar hij is natuurlijk nog maar net begonnen. Er kan nog veel veranderen." En er lijkt goed nieuws op komst voor veel zomerbars en jobstudenten, want op het einde van deze week zou er opnieuw zonnig weer zijn. 

Meest gelezen