Drie kwart van de as van Hollywoodlegende Zsa Zsa Gabor vijf jaar na haar dood begraven in Boedapest

Drie kwart van de as van Hollywoodlegende Zsa Zsa Gabor, oorspronkelijk afkomstig uit Hongarije, is begraven op een kerkhof in Boedapest. Gabor overleed vijf jaar geleden op 99-jarige leeftijd in de Verenigde Staten.

"Dit is geen begrafenis, maar een viering van het leven. Gedurende heel haar leven is ze haar vaderland nooit vergeten", aldus prins Frederic von Anhalt, de laatste van haar negen echtgenoten. In de urne zat drie kwart van haar as, de rest van haar lichaam is in de VS gebleven. 

Gabor werd geboren op 6 februari 1917. Ze migreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten en maakte in 1952 haar Hollywood-debuut. Ze speelde in meer dan 70 films, waaronder "Lovely to look at", "Moulin Rouge", "Touch of Evil" en "Queen of Outer Space", maar raakte vooral bekend door haar extravagante levensstijl en uitspattingen. 

Zo haalde ze in 1989 de media door een politieagent te slaan in Beverly Hills en is ze met haar negen huwelijken een van de meest legendarische liefdespartners van Hollywood. Ze scheidde zeven keer, één huwelijk werd geannuleerd, en ook haar huwelijk met prins Frederic von Anhalt verliep zeer tumultueus.

AFP or licensors

Meest gelezen