Trouwe Antwerpse drugshond Bo onverwacht overleden

De Antwerpse politiehond Bo is onverwacht overleden. De drugshond was 9 jaar. Bo en haar broer Racko waren de veteranen onder de drugshonden in Antwerpen. "Het hele korps leeft mee met het volledige hondenteam en met haar geleider in het bijzonder", klinkt het bij de politie. "Iedereen is Bo erkentelijk voor het harde werk dat ze leverde in de strijd tegen drugscriminaliteit".

Bo was een van de vier drugshonden in het hondenteam van Politiezone Antwerpen. De oorzaak van haar plotse dood is onbekend.

“De drugshonden zijn van onschatbare waarde in de strijd tegen handel in drugs en de overlast die ermee gepaard gaat", aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA): "Bo heeft een sterk aandeel in de hoeveelheden verdovende middelen die in onze stad door de politie ontdekt werden. Ik ben bedroefd over het heengaan van Bo en wens mijn medeleven te betuigen aan haar hondengeleider. Bo verdient alle respect voor de inzet die ze voor en in onze stad leverde.”

Bo heeft een sterk aandeel in de hoeveelheden verdovende middelen die in onze stad door de politie ontdekt werden

Burgemeester Bart De Wever (N-VA)

In 2020 voerde Bo net geen 100 huiszoekingen uit en was ze goed 60 keer bij een geplande actie. De drugshond heeft in een jaar tijd ook zo'n dikke 50 voertuigen doorzocht. De waardering voor het werk van Bo en haar geleider is groot.  In 2016 decoreerde de burgemeester Bo en Racko in het stadhuis voor hun prestaties.

Meest gelezen