Balloonmeeting Deinze vindt plaats in het weekend van 14 augustus

De balloonmeeting van Eeklo wordt dit jaar de balloonmeeting van Deinze, waar de luchtballons in het weekend van 14 en 15 augustus voor het eerst zullen opstijgen. Die beslissing viel al in 2019, omdat de organisatoren en de stad Eeklo geen overeenkomst konden vinden. Door corona kon de meeting vorig jaar niet plaatsvinden. 

Dat de jaarlijkse balloonmeeting van Eeklo tot het verleden behoort, werd al in 2019 beslist. De organisatoren en de stad konden geen overeenkomst meer vinden. De stad Deinze bleek bereid om de balloonmeeting over te nemen. Door corona werd een eerste editie uitgesteld, dit jaar stijgen de ballonnen er wel op, in het weekend van 14 en 15 augustus.  

Coronaveilige balloonmeeting

"We laten alles op drie verschillende locaties plaatsvinden, zo kunnen de bezoekers gespreid worden", zegt organisator Kris Wille. "In het Martinuspark en van op de parking van de Brielpoort zullen de ballonnen opstijgen. De kermis en optredens zullen plaatsvinden in de Brielstraat." 

De balloonmeeting lokte de voorbije jaren zo'n 10.000 bezoekers. 

Meest gelezen