BEKIJK - Waterellende in Wallonië in beeld: van ondergelopen huizen in Spa tot evacuaties in Theux

In en rond de provincie Luik heeft de overvloedige regen hard toegeslagen. Straten en huizen staan onder water en dijken staan op springen. Onze reporters trokken hun laarzen aan en keerden terug met de volgende beklijvende reportages.

Saskia De Schutter trok naar Spa. De stad in de provincie Luik is zwaar getroffen door de wateroverlast. Het water legt heel het centrum blank en het blijft maar regenen. Dat vertelde Saskia live in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag over de wateroverlast in Spa uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Déborah Votquenne is in Theux: "Het Rode Kruis, de politie, de brandweer, de Civiele Bescherming, het is hier alle hens aan dek om te zorgen dat iedereen die geëvacueerd moet worden, kan worden geëvacueerd":

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag over de wateroverlast in de provincie Luxemburg hier:

Videospeler inladen...

In Moelingen in Limburg vrezen de inwoners dat de dijken het zullen begeven. "De dijk wordt verhoogd, maar het water staat tot aan de rand. Het is met een bang hart afwachten hoe de situatie evolueert. Er wordt verwacht dat het water nog zal stijgen", stelt Gitte Van Hoyweghen vast:

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag over de wateroverlast in Voeren hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen