Radio 2

Chiro Tsjoef uit Kortrijk zorgt toch voor chirogevoel na annulatie zomerkamp door coronabesmetting

Chiro Tsjoef uit Heule-Watermolen bij Kortrijk is niet bij de pakken blijven zitten na de dramatische beslissing om het zomerkamp te annuleren na een coronabesmetting bij de leiding. “We zaten de eerste dagen in zak en as, maar daarna beslisten we tijdens onze eerste digitale leidingskring om een alternatief zomerkamp te houden in Heule-Watermolen zelf. Zo kan iedereen toch nog even proeven van het unieke chirogevoel”, zegt hoofdleidster Ayla Vandeginste. 

Met meer dan 200 jongeren en begeleiders stonden ze klaar voor het zomerkamp in Oudsbergen in Limburg. “Een uurtje voor de oudsten met de fiets vertrokken, meldde iemand van de leiding dat hij positief was getest. Er restte ons niet anders dan het kamp af te blazen, hoe moeilijk dat ook was”, zegt Nathalie Pinoy, volwassen begeleidster bij de chirogroep. “Nu zijn we een kleine week later en eigenlijk blij dat we die beslissing hebben genomen. Want wat andere groepen nu meemaken in Limburg is misschien nog erger!”

Leiding week lang in quarantaine

De leiding, zo’n dertig jongens en meisjes, zit sinds vrijdag in quarantaine. “Vandaag en morgen worden we voor een tweede keer getest en bij een negatieve uitslag kunnen we weer aan de slag”, zegt hoofdleider Ayran Vandeginste. “Hopelijk kan iedereen meedoen aan onze tweedaagse, het alternatief voor ons zomerkamp met als afsluiter het kampvuur wat voor iedereen toch het hoogtepunt is van het chirojaar!”

Alternatief blijft bubbelgewijs

Op korte termijn, met de hulp van de kookploeg, de steun van de oudleiding en stad en heel wat organisaties, kwam een coronaveilige tweedaagse uit de bus. “Toen we de inschrijvingen open zetten, kwamen er meteen 60 positieve reacties van leden binnen. Het plan is om per afdeling op verschillende locaties een nachtje te kamperen, verspreid over Heule-Watermolen”, vertelt leidster Ayla Vandeginste. “Ouders, kinderen, leiders en kookploeg krijgen op die manier toch een beetje wat ze verdienen. En het goede nieuws is dat er beter weer op komst is. Dan toch een weekend lang dat unieke chirogevoel: het wordt de max!”

Meest gelezen