Radio 2

Hou De Haan proper en verdien digitale punten met app de Click: "We willen de properste badstad van het land worden"

Wie in De Haan een blikje of plastic flesje op straat of op het strand opruimt, kan digitale punten verdienen om bijvoorbeeld een extra bolletje ijsje te kopen. Gooi het zwerfvuil in de juiste afvalbak, scan de barcode op het verpakkingsmateriaal met de app de Click en je krijgt Circular UCoins die je kan gebruiken bij lokale handelaars.

De Click is een citycleaning project van Fost Plus, de vereniging die inzet op selectieve inzameling, sortering en recyclage van verpakkingsmateriaal. De Haan schreef zich als eerste kustgemeente in op het project. 

Marleen De Soete, schepen voor afvalbeheer en lokale economie (Samen Vooruit!): “De Haan heeft altijd de ambitie gehad om de properste badstad van het land te worden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij vanuit onze voortrekkersrol een warme oproep doen naar de andere kustgemeenten om ook de Click te maken. Alleen samen kunnen we zwerfvuil uit het straatbeeld bannen." Ook Middelkerke heeft interesse om de Click te introduceren.

Gemeente De Haan

Hoe werkt het? Download de app van de Click via Google Play of de App Store. Scan de barcode van elke verpakking die je buitenshuis bij hebt of opraapt en in de juiste afvalbak gooit. Spaar Circular UCoins. Ruil de Circular UCoins tegen voordelen bij de lokale handelaars. Het gaat om extra’s bij aankoop in deelnemende winkels of bij een bezoek aan de horeca.

Meest gelezen