Foto Ilse Theunis van Natuurpunt

Inhoud van septische put gevonden op perceel in Wachtebeke, Natuurpunt dient klacht in

Op een stuk grond in de buurt van het Heidebos, in Wachtebeke, is de inhoud van een septische put gevonden door vrijwilligers van Natuurpunt. Er wordt daar regelmatig afval gevonden, maar nu heeft Natuurpunt beslist om officieel een klacht in te dienen.

Het Heidebos in de buurt van Wachtebeke heeft in het verleden al regelmatig te kampen gehad met gedumpt afval van bijvoorbeeld wandelaars. Maar wat vrijwilligers van Natuurpunt nu vonden, is wansmakelijk, zegt Ilse Theunis van Natuurpunt: "Ze vonden op een perceel de inhoud van een septische put."

Je wilde het niet zien en niet ruiken

Ilse Theinis van Natuurpunt

Natuurpunt heeft iedere maand een wandelvergadering. Tijdens de laatste bijeenkomst vonden ze wel heel wansmakelijk afval: "We zagen dorre plekken in de heide, toen we dichterbij kwamen zagen we dat het, en ik kan niet anders dan het zo zeggen: het was stront", zegt Theunis. "Er lagen ook condooms, tampons en maandverbanden. Je wilde het niet zien en niet ruiken. Het moet ook vrij recent gebeurd zijn, concludeerden we aan de hand van wat we zagen."

Klacht

Natuurpunt is er het hart van in en diende gisteren officieel een klacht in. De organisatie wil nog wachten met het vuil op te ruimen: "We gaan het eerst wat laten drogen want het is wel heel erg onaangenaam om dat te moeten opruimen. Een beetje mest kan geen kwaad, maar voor heide is dit wel nefast." Er is nog niet geweten wie het gedaan heeft: "We denken niet dat het één iemand was. We hopen dat de politie kan helpen en dat er tips binnenkomen."

Natuurpunt merkt een toename van afval, vooral in het Heidebos, sinds de coronacrisis. "Jongeren die nergens naartoe kunnen en dan in de natuur blikjes en flesjes achterlaten. Wandelaars die zelfs stoelgangzakjes van hun honden achterlaten. Ons natuurgebied heeft al heel wat te lijden gehad tijdens de crisis", eindigt Theunis.

Foto Ilse Theunis van Natuurpunt

Meest gelezen