Maldegem mag vraagprijs gronden naast de sporthal niet betalen

De gemeente Maldegem mag van de provincie de gronden naast de sportsite Meos niet aankopen. Althans toch niet voor de prijs die de verkoper er voor vraagt. Die vraagt 1,2 miljoen euro voor 11.000 vierkante meter grond.  En dat terwijl de waarde van de gronden maar was geschat op 375.000 euro.  

In mei diende oppositiepartij CD&V in Maldegem een klacht in bij de provincie Oost-Vlaanderen, omdat de gemeente 11.200 vierkante meter grond wilde aankopen voor 1,2 miljoen euro. Maldegem wilde op de gronden de sportinfrastructuur van de gemeente uitbreiden. 

Maar, een bedrag van 1,2 miljoen euro is veel te hoog, beweert CD&V. Ze baseren zich op het oordeel van een schatter die de grond op 375.000 euro raamde.  Er zit te veel bodemwater in de grond en dat verklaart waarom de prijs ruim twee derden lager ligt. 

Ik redeneer als een boer: als je grond naast je deur kan kopen, dan moet je daarvoor gaan
Bart Van Hulle, burgemeester Maldegem (Open VLD)

De gouverneur volgt het argument van de oppositie en verbiedt de aankoop van de gronden, althans voor het gevraagde bedrag van 1,2 miljoen euro. Burgemeester Bart Van Hulle noemt het een betreurenswaardige beslissing: "Het is het laatste stuk recreatiedomein in Maldegem, en het ligt dan nog eens naast onze sportsite. Een boer zou ook geen seconde twijfelen wanneer hij grond naast zijn deur kan kopen. Die grond is niet te duur, het is gewoon de conforme marktprijs." 

Allicht zullen de gronden naast de sporthal nu gekocht worden door privéinvesteerders, waardoor de sportsite daar niet meer kan uitbreiden.

Meest gelezen