© 2018 Jose A. Bernat

Molse poezencentrale zoekt vrijwilligers om zwerfkatten te laten steriliseren

De vzw poezencentrale in Mol is op zoek naar vrijwilligers die zwerfkatten naar de dierenarts willen brengen om ze te laten steriliseren. "Er zijn in Mol en omliggende gemeenten veel te veel zwerfkatten", zegt Kim Janssens van de poezencentrale.

De vzw heeft naast gastgezinnen voor tamme katten ook een project waarbij ze wilde katjes probeert te laten steriliseren of castreren om ze vervolgens terug op straat te zetten. "Het is een groot probleem, er zijn er veel te veel", zegt de poezencentrale in Mol. De vzw komt handen te kort om die katjes te vangen en naar de dierenarts te brengen.  

"Er zijn in Mol en omliggende gemeenten veel te veel zwerfkatten. Dat komt omdat het hier landelijk is", zegt Kim Janssens van de poezencentrale in Mol. Eigenlijk horen we ook van vele andere asielen in Vlaanderen dat ze met een zwerfkattenprobleem zitten. We moeten heel dringend gaan steriliseren of we gaan op een punt komen dat we dieren niet meer kunnen helpen."

We gaan op een punt komen dat we dieren niet meer kunnen helpen

Kim Janssens van de poezencentrale

Omdat er te veel zwerfkatten zijn, worden de dieren sneller ziek door onder andere slechte voeding, maar het zorgt ook voor overlast in de omgeving. Daarnaast planten ze zich razendsnel voort. Door de sterilisatie en castratie van zoveel mogelijk zwerfkatten daalt op termijn het aantal zwerfkatten.

Vrijwilligers moeten over een wagen beschikken en zich enkele dagen in de week kunnen vrijmaken. Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op via info@poezencentrale.be.

Meest gelezen