Plofkraak bij AXA bankkantoor in Essen: "De daders zijn gevlucht"

In Essen is vannacht een plofkraak gebeurd in een bankkantoor van AXA, vlakbij het politiekantoor en het gemeentehuis in het centrum. De daders vluchtten weg in de richting van Nederland. De lokale politie van Essen zette de achtervolging in, maar de daders konden ontkomen. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld er al dan niet is gestolen.

Rond 5 uur vanmorgen zijn enkele bewoners in Essen opgeschrikt door een luide knal. "Er is toen een plofkraak gebeurd in een bankkantoor van AXA in de Kapelstraat, recht tegenover het gemeentehuis", zegt de plaatsvervangende burgemeester Dirk Konings (CD&V). 

"Onze ploeg kwam op het moment van de plofkraak langsgereden", vertelt Patrick De Smedt van politiezone Grens. "De daders zijn daarom moeten vluchten, maar we hebben ze nog niet kunnen vatten."

De daders zijn gevlucht voor de politieploeg die kwam langsgereden

Patrick De Smedt, politiezone Grens

Vlak na de plofkraak werd er een veiligheidsperimeter ingesteld omdat er eventueel nog een ontploffingsgevaar was. Die perimeter heeft intussen plaatsgemaakt voor een werkzone waarin volop onderzoek wordt gevoerd. Het labo is er momenteel ter plaatse. Het is nog niet duidelijk hoeveel buit de daders al dan niet hebben gemaakt.

Vandaag zal er nog hinder zijn in de Kapelstraat en het gemeentehuis is tijdelijk niet bereikbaar.

Meest gelezen