Chiro Werchter

Tentenkamp Chiro Werchter geëvacueerd: "Hopen kamp op ander plaats verder te zetten" 

Het kamp van de Chiro van Werchter in Paliseul, in de provincie Luxemburg, is na een nacht vol zware regenbuien geëvacueerd. Dat is beslist na advies van de lokale brandweer, zo laat de jeugdbeweging weten op haar Facebookpagina.

Slechts twee dagen is de jeugbeweging in het Ardense Paliseul op kamp. De zware regenbuien van afgelopen nacht en komende uren zorgen er echter voor dat het kamp nu al geëvacueerd wordt. Gisteren nog probeerde de leiding dat samen met de kookouders te vermijden door onder andere greppels rond de tenten te graven. Maar dat kon niet voorkomen dat de tenten onder water liepen.

Evacuatie

Vanmorgen kwam de lokale brandweer langs op het tentenkamp. "Na advies is er door de leiding beslist om het kamp te evacueren", zo klinkt het op de Facebookpagina van Chiro Werchter. "De kinderen worden tijdelijk opgevangen in een overdekte zaal in Paliseul. Bussen zullen aan en afrijden om de kinderen terug naar Werchter te brengen, waar de ouders hen kunnen ophalen." 

Verderzetting kamp

Intussen is de leiding op zoek naar helpende handen om het kamp in Paliseul af te breken. "Wie kan ons helpen met alles af te breken en op te ruimen met de hoop het Chirokamp op een andere plaats voort te zetten", klinkt de oproep op de Facebookpagina van Chiro Werchter. 

Meest gelezen