Radio 2

Vaccinatiecentrum Diest past strategie aan, meer vaccins voor minderjarigen

18-plussers die zich de komende dagen in Diest laten vaccineren kunnen hun Pfizer-vaccin inruilen voor een vaccin van Johnson & Johnson. Op die manier komen meer vaccins vrij voor minderjarigen.

Vrijdag en zaterdag zijn meerderjarigen uit Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Halen in Limburg uitgenodigd in het vaccinatiecentrum van Diest. Dat is ondergebracht in het cultuurcentrum Den Amer. Ze krijgen er hun eerste prik met het Pfizer-vaccin.

Omdat er momenteel heel wat jongeren besmet raken past het vaccinatiecentrum zijn strategie aan. Meerderjarigen kunnen kiezen voor Johnson & Johnson. Dat heeft als voordeel dat ze met één prik volledig gevaccineerd zijn. Op die manier zijn meer Pfizer-vaccins beschikbaar voor minderjarigen. Pfizer is het enige vaccin dat minderjarigen mogen ontvangen.

Meest gelezen