Radio 2

Deel van oogst van biopluktuin in Oostende gestolen

In Stene bij Oostende is vorige week een deel van de oogst van een biopluktuin verdwenen. De biopluktuin is een gezamelijke tuin, waar leden van vzw Buitengoed Oostende samen groenten kunnen kweken. En net voor de leden aan de oogst konden beginnen, werd alles gestolen.

Volgens de organisatie was de diefstal van de oogst gepland. "Wellicht heeft de dader gewacht tot het avond was en we gaan er wel van uit dat het gepland was, ook omwille van de hoeveelheid. We hebben ook op de parking van de school vlakbij verschillende groentenresten gevonden. Waarschijnlijk hebben die mensen daar geparkeerd en hebben ze daar de groenten in de auto geladen. Dat gaat over venkel, aubergines, bloemkolen, ajuin,... Ja, ze hebben eigenlijk heel de toer gedaan. Ze namen zelfs bakken mee van ons en hebben die gevuld met onze groenten", vertelt Pieter Moenaert die verantwoordelijk is voor de biopluktuin.

Vandalen over de vloer

In de pluktuin van Stene kregen ze al eens vandalen over de vloer die de zeilen van één van de serres kapot sneden. Maar omdat de tuin in een publiek park ligt, is het onmogelijk om de tuin volledig af te sluiten met hekken. De organisatoren roepen nu op aan de buurtbewoners om alle verdachte gebeurtenissen aan de politie te melden.

Radio 2

Meest gelezen