Amateurfotografe voor weerbericht VRT aan de slag aan Schulensbroek: "Ik hoop dat ze mijn foto vanavond tonen"

Amateurfotografe Martine Lambrechts maakt natuurfoto's en regelmatig worden haar foto's getoond na het weerbericht van Frank en Sabine op Eén. Vandaag was Martine terug te vinden aan het Schulensbroek in Herk-de-Stad. In de gietende regen hoopte ze daar de perfecte foto te maken voor het weerbericht van vanavond.  

"Ik woon eigenlijk in Diest", vertelt Martine. "Maar ik weet dat als het hard regent, het broek hier helemaal onder water staat en dat is echt indrukwekkend. Ik heb nu hier mijn statief opgesteld en kijk naar een weide waar ik soms ezels zie staan maar nu is alles ondergelopen. Het poortje om de weide af te sluiten staat al half onder water. Een ezel zou het hier nu niet meer redden maar misschien komen er dadelijk wel enkele eendjes voorbij", zegt Martine. 

(lees verder onder de foto)

"Ik probeer altijd zo goed mogelijk het weer in beeld te brengen", gaat Martine verder. "Ik vond dit ideaal want je ziet heel duidelijk de regendruppels neervallen en dat zie je dan op tv ook he. Ik hoop dus dat ze straks mijn foto tonen na het weerbericht van Frank of Sabine."

"Ik heb zelf een goede regenjas", zegt Martine nog. "Dat ik door de regen moet fietsen of wandelen, vind ik niet zo erg. Zo lang ik maar geen wateroverlast heb in huis. Voor mensen die wel schade hebben, vind ik het echt wel erg dat het zo regent."

Meest gelezen