Radio 2

Achtervolging van Fransman eindigt in Zonnebeke ... omdat zijn brandstoftank leeg is

In Zonnebeke is een Franse man van 37 opgepakt na een wilde achtervolging door de politie. De dolle rit begon in Frankrijk en eindigde uiteindelijk in Zonnebeke omdat de brandstoftank van de vluchter leeg was.

De achtervolging begon eigenlijk al in Frankrijk. De Franse man bemoeide zich met een arrestatie van iemand die betrokken was bij een vechtpartij. Toen de politie zich dan ook tegen hem keerde, sprong hij in zijn wagen en vluchtte weg. Hij reed eerst achteruit met de wagen en raakte daarbij twee politiewagens. Eén van die wagens vloog tegen een politie-agent. Die raakte gewond aan zijn buik. Intussen vluchtte de Fransman naar zijn woning in Roubaix maar daar stond de politie hem op te wachten. Dus sloeg hij nog eens op de vlucht richting Belgische grens.

Lege brandstoftank

Intussen werd de Belgische politie verwittigd en ging de wilde achtervolging met zo'n vijftien politiewagens langs Menen, via Moorslede en eindigde aan een rotonde in Zonnebeke. Een beetje noodgedwongen, want de brandstof van de wagen van die vluchtende man raakte op. Hij werd opgepakt en de Franse autoriteit vraagt nu om zijn uitlevering.

Radio 2

Meest gelezen