BEKIJK - De beelden van de dag: een ongeziene watermassa, een enorme ravage en heel veel menselijk leed

De ongeziene regenval die gisteren en vandaag over het zuidoosten van ons land en delen van Nederland en Duitsland is gevallen, heeft hallucinante beelden opgeleverd. De collega's van "Terzake" balden die vanavond samen in een pakkende reportage. Bekijk hieronder de beelden van de dag, in 3 minuten.

BEKIJK - Hieronder kan je de reportage uit "Terzake" bekijken met de beelden van de dag in 3 minuten samengevat. Daaronder bieden we je losse video's aan van de waterellende in verschillende getroffen gebieden:

Videospeler inladen...

Onze ploeg zag in Pepinster hoe enkele mensen en een kind van een dak werden gehaald en met een bootje in veiligheid werden gebracht:

Videospeler inladen...

Deze beelden komen ook uit Pepinster, ze tonen een reddingsactie van gisteravond waarbij een man met zijn hond geëvacueerd worden.

Videospeler inladen...

In de stad Luik worden bewoners geëvacueerd. Het gaat om de bewoners die rond de oevers van de Maas wonen. Zij worden geadviseerd om de stad te verlaten en naar hoger gelegen gebied te trekken.

Videospeler inladen...

Het pretpark Plopsa Coo in Stavelot, naast de watervallen van Coo, krijgt ook de volle lading. Walibi Belgium bij Waver sloot vroegtijdig de deuren vandaag nadat ook daar wateroverlast begon te ontstaan.

Videospeler inladen...

Als het water (deels) wegtrekt, is de schade in het centrum van Verviers goed te zien. "Dit is een oorlogszone", klinkt het uit de mond van een inwoner.

Videospeler inladen...

Op deze dronebeelden net onder Luik zien we hoe Vaux-sous-Chèvremont wordt omgeven door een grote hoeveelheid water. De beelden spreken boekdelen.

Videospeler inladen...

In Chaudfontaine stroomt een enorme watermassa door de straten. Alles wat niet vaststaat, wordt genadeloos meegenomen door de kracht van het water.

Videospeler inladen...

Helaas ook eenzelfde verhaal in Verviers. Daar zijn de straten veranderd in kolkende rivieren die alles meesleuren, ook verschillende voertuigen.

Videospeler inladen...

In Dolhain in de provincie Luik, spoelt het water een groot deel van een straat weg:

Videospeler inladen...

Deze beelden zijn gefilmd door een visser aan de stuw van Lieze, gelegen in Wezet in de provincie Luik. De Maas ligt er volgens de visser 5 meter hoger dan normaal. 

Videospeler inladen...

In eerdere beelden zie je hoe de bevolking in Pepinster vreest voor het ergste. In deze video is de paniek bij een inwoner hoorbaar, terwijl hij zijn bezittingen probeert droog te houden.

Videospeler inladen...

Ook in Limburg is er veel wateroverlast. De Demer treedt buiten haar oevers. In de Spalbeekstraat in Hasselt kan de riolering het daar niet meer aan. In de Kermtstraat in Stevoort vragen bewoners om de straat te vermijden. Bij elke auto die voorbijrijdt, stroomt er meer water in de garages.

Videospeler inladen...

Meest gelezen