Mathew Rosengart.

Britney Spears getuigt opnieuw en mag van rechter haar eigen advocaat inschakelen: "straatvechter" Mathew Rosengart 

De Amerikaanse popzangeres Britney Spears (39) mag van de rechtbank in Los Angeles zelf haar advocaat kiezen in de zaak tegen haar vader James "Jamie" Spears. Voor het kamp van Britney is dit een kleine overwinning. Gisteren sprak ze een tweede keer de rechter telefonisch toe. Britney eist nu op haar beurt een onderzoek naar haar vader. 

Britney en Jamie liggen al járen overhoop. Bron van de enorme frustratie is het bewindvoerderschap van Jamie. Hij heeft al sinds 2008 het zeggenschap over haar privéleven en haar miljoenenvermogen. Samengevat en in de eigen woorden van de zangeres: ze wil haar vrijheid terug.

Gisteren getuigde Britney een tweede keer in minder dan een maand tijd voor de rechtbank. "Ik wil mijn vader aanklagen voor misbruik van bewindvoering. Ik ben kwaad en zal ermee doorgaan. Jullie staan toe dat hij mijn leven verwoest", klonk het emotioneel. 

Jullie staan toe dat hij mijn leven verwoest
Britney Spears in haar tweede telefonische getuigenis

Britney vertelde onder meer dat ze onder Jamies bewindvoerderschap vitamines en haar kopjes koffie moest inleveren. "Mevrouw, dat is pure wreedheid", sprak ze de rechter toe. Ze wenst ook geen psychologisch onderzoek meer te ondergaan. "Ik wil dat jullie begrijpen hoeveel tijd me ontnomen is geweest door me te dwingen tot psychische testen die niets hebben opgeleverd."

Britney blijkt ook schrik te hebben van haar vader, een ex-alcoholist. "Ik vreesde altijd dat hij beschonken zou opdagen en me in verlegenheid zou brengen."  

(archieffoto) Vader en dochter vechten het juridisch uit.

Jamie eiste eerder al een onderzoek naar de eerste getuigenis van zijn dochter waarin ze had gezegd dat ze verplicht werd medicatie te nemen. Daardoor zou ze constant onder invloed zijn.

Jamie benadrukte dat hij sinds september 2019 geen zeggenschap meer heeft over Britneys persoonlijke leven. In 2019 deed hij om gezondheidsredenen een stap terug en werd iemand anders - Jodie Montgomery - mede-bewindvoerder.

Lichtpuntje gevierd met paardrijden en radslagen

Buiten de rechtbank kon Britney opnieuw rekenen op een schare trouwe fans. In hun ogen viel er gisteren een lichtpuntje te bespeuren, want de rechter oordeelde dat Britney haar eigen advocaat mag kiezen. Britney zelf leek dat gisteren te vieren met een filmpje op Instagram (zie hieronder). Daarin rijdt ze te paard en doet radslagen in het gras.

Mathew Rosengart is een straatvechter met een stel hersenen en grote principes
Sean Penn over de advocaat

De nieuwe advocaat is de 58-jarige Mathew Rosengart die Samuel Ingham vervangt. Ingham nam vorige week ontslag. Rosengart wacht een uitermate complex juridisch kluwen. In Hollywood is hij alvast geen onbekende. Hij stond eerder al regisseurs Steven Spielberg en Kenneth Lonergan, en acteurs Ben Affleck en Sean Penn bij.

Penn werd bijvoorbeeld beschuldigd door regisseur Lee Daniels van vrouwenmishandeling. De acteur won de lasterzaak en omschreef Rosengart als een "straatvechter met een stel hersenen en grote principes".

Invision

Meest gelezen