Depositphotos

Braziliaanse president Bolsonaro kan niet tippen aan Martin Degryse uit Roeselare: "Ik had 3 maanden de hik"

De Braziliaanse president Bolsonaro is opgenomen in het ziekenhuis omdat hij al meer dan 10 dagen onophoudelijk de hik heeft. Martin Degryse uit Roeselare had bijna 3 maanden lang de hik na een verkeersongeluk. Hij had een letsel aan een zenuw in zijn hoofd, nadat hij tegen zijn stuur was gebotst. 

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is opgenomen in het ziekenhuis omdat hij al 10 dagen lang onophoudelijk de hik heeft. Maar de hik van Bolsonaro is niets in vergelijking met wat Martin Degryse heeft meegemaakt. "Ik had bijna drie maanden lang de hik door een kapotte zenuw", vertelt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Na een verkeersongeluk werd hij al hikkend wakker, zegt hij. "Na een scan bleek een zenuw kapot die met het middenrif was verbonden, maar de dokter zei dat het vanzelf weer zou genezen en dat de hik dan ook zou stoppen. Maar uiteindelijk heb ik bijna drie maanden lang met de hik rondgelopen. Al die tips van water drinken of een suikerklontje op je tong laten werken, dat werkt niet." 

Die hik bracht ook andere ongemakken met zich mee. "Door al die lucht die ik met het hikken naar binnen kreeg, moest ik ook beginnen te boeren. Ik voelde mij echt een beatboxer. Gelukkig was ik toen nog vrijgezel zodat niemand dat moest aanhoren."

Beluister hier het gesprek met Martin Degryse uit Start Je Dag Radio 2

Meest gelezen