Radio 2

Geldinzameling voor familie van overleden man na aanrijding in Kortrijk

In Kortrijk is een geldinzameling gestart voor de familie van de man die zondagnacht in het centrum aangereden werd en overleed. De Marokkaanse man van 45 was aan het wandelen met 2 vrienden toen een auto uit de bocht vloog en hem raakte. Pas een half jaar geleden verkocht hij zijn textielbedrijfje en zijn huis in Spanje om met zijn vrouw en 3 kinderen naar België te verhuizen.

In Kortrijk is een geldinzameling gestart om de familie van de man, die zondagnacht na een aanrijding overleed te helpen. Een 27-jarige man uit Ingelmunster zat toen aan het stuur. De bestuurder was onder invloed van alcohol. Het slachtoffer liep met 2 vrienden over de brug richting thuis. Zij konden nog net op tijd wegspringen. Het slachtoffer, Azdad, woonde nog maar een paar maanden in Kortrijk. Hij verkocht een half jaar geleden zijn textielbedrijfje en zijn huis in Spanje en verhuisde naar Heule met zijn vrouw en drie kinderen. 

Gisteren namen zijn familie en vrienden van hem afscheid in de Atakwa-moskee. Jmal Qnioun is de initiatiefnemer voor de geldinzamelactie. "Zo kan Azdad gerepatrieerd worden naar Marokko en kunnen we ook het gezin verder helpen", aldus Qnioun.

Niet eerste veroordeling

Morgen verschijnt de 27-jarige uit Ingelmunster voor de raadkamer. Volgens zijn advocaat kan zijn clïënt zich niet meer echt herinneren wat er die nacht precies is gebeurd.  De dader sleept al een strafblad met zich mee. 8 jaar geleden reed hij opzettelijk een man aan in Ruien, die de aanrijding gelukkig wel overleefde. Toen werd hij veroordeeld voor 4 jaar cel, die hij ook effectief heeft uitgezeten. 

Meest gelezen