foto: Radio 2

Gehucht Herbricht in Lanaken wordt geëvacueerd: "Als het water in Luik stijgt, komt dat hier ook terecht"

De inwoners van Herbricht, een klein gehucht in Lanaken in de winterbedding van de Maas, zullen door de wateroverlast geëvacueerd moeten worden. Dat liet burgemeester Marino Keulen (Open VLD) weten.  

In het Maasland worden extra maatregelen genomen nu het peil van de Maas voortdurend blijft stijgen. Vanmiddag was er een crisisoverleg met de burgemeesters van de Maasgemeenten, de gouverneur,  de Vlaamse Waterweg en de hulpdiensten. 

Burgemeester van Lanaken Marino Keulen heeft beslist om de inwoners van het gehucht Herbricht te evacuëren. Hij kijkt bezorgd naar de toestand in de provincie Luik. "Als het water daar in de Maas met anderhalve meter zou stijgen, dan komt dat hier ook terecht." 

De mensen worden daarom weggebracht en ook alle jaagpaden langs de Maas en langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen worden afgezet. "Als al het water vanuit het Luikse daar arriveert, dan dreigt het daar ook allemaal te overstromen", zegt de burgemeester nog. 

Doordat het gehucht in de winterbedding van de Maas ligt, hebben de inwoners er al meer overstromingen meegemaakt. 

Meest gelezen