Radio 2 - Edmond Cocquyt en Geert Picquet

Laatste Gentse krantenkiosk mag niet blijven staan, stad geeft geen vergunning 

Schepen Filip Watteeuw (Groen) wil dat nachtburgemeester Edmond Cocquyt de oude krantenkiosk weer weghaalt. De nachtburgemeester zette de kiosk gisteren terug op het Walter De Buckplein, waar hij vroeger altijd stond en gebruikt werd als jeneverstal tijdens de Gentse Feesten. Het is de laatste kiosk die er nog is volgens de nachtburgmeester. "Maar er is geen vergunning voor", zegt Watteeuw. 

"Het kan dan wel een unieke en opvallende kiosk zijn," zegt schepen Watteeuw, "maar het gaat niet op dat mensen zomaar een kiosk plaatsen op openbaar domein. Dat kan niet voor andere Gentenaars, dus dat kan ook niet voor Edmond Cocquyt," klinkt het.  

Watteeuw geeft de nachtburgemeester de tijd tot na het weekend om de kiosk weer weg te halen. "Als dat tegen dan niet gebeurd is, gaan we die voorzichtig opladen en opbergen op zijn kosten."

Waardevol?

"Of het de moeite is om die kiosk te behouden, daarover wil ik wel praten", zegt schepen Watteeuw, "maar het is de manier waarop. Je doet eerst een voorstel, je praat erover en kijkt of het inderdaad kan. Zomaar de dingen op het openbaar domein plaatsen is niet de juiste manier van werken." De stad wijst Edmond Cocquyt ook aan als de eigenaar van de kiosk. 

Meest gelezen