Foto Kamiel De Bruyne

Allereerste Nutteloze Borden-wandeling in Ninove: "Het is niet omdat hier een bordje hangt, dat je het moet lezen"

Vanavond wordt in Ninove de allereerste Nutteloze Borden Wandelroute in ons land ingehuldigd. De route mag je gerust letterlijk nemen: het is een wandeling langs bordjes die niks inhoudelijks te betekenen hebben, maar ze proberen een glimlach te toveren op voorbijgangers hun gezichten.

De wandelroute is een idee van Kamiel De Bruyne, die ook de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden oprichtte tijdens de lockdown in 2020: "Wij verdelen over het hele land kleine plakkaatjes, zoals de typische toeristische bordjes, maar de onze hebben meestal geen nut maar proberen een beetje grappig te zijn."

Beluister hieronder het interview met Kamiel De Bruyne en/of lees verder.

Ninove was onmiddellijk enthousiast

De Bruyne stelde zijn route voor aan een aantal gemeenten en steden. De stad Ninove was direct enthousiast: "Ik moet wel toegeven dat ik Ninove eigenlijk niet kende tot ik er een paar weken geleden kwam om afspraken te maken. Maar ze zeiden onmiddellijk: kom maar af."

Ninove zei onmiddellijk: kom maar af
Kamiel De Bruyne

De Nutteloze Borden Wandelroute is 3 kilometer lang en gaat een stuk door het centrum van Ninove en langs een deel van de Dender. Er zijn onder andere bordjes op elektriciteitscabines, bankjes en standbeelden."Er hangen 44 nutteloze bordjes waarvan een aan cinema Central met de tekst 'Back to the Future fandag - afspraak hier, vorige week woensdag'", zegt De Bruyne. 

Lees verder onder de foto.

Foto instagram Kamiel De Bruyne

"We gunnen Wesley Sonck zijn privacy"

Ex-voetballer Wesley Sonck woont in Ninove, aan de man zijn huis hangt (nog) geen bordje, maar: "Ik weet niet waar die woont, maar aan een ander huis hangt wel een bordje: 'Hier woont Wesley Sonck niét, want we gunnen die mens zijn privacy'."

Aan De Bruyne zijn eigen huis hangt ook een nutteloos bord: "In dit huis woonde Obama, de 43e president van de Verenigde Staten, zeker niet", lacht hij. 

Lees verder onder de foto.

Foto instagram Kamiel De Bruyne

Wandelroute met wandelplan

De wandelroute wordt deze avond officieel ingehuldigd tijdens een feestelijke avond waarbij er ook straattheater en een theatervoorstelling zal zijn. Vanaf dan kan je de Nutteloze Borden-wandeling volgen met allerlei grappige, maar vooral niets of weinig betekende borden in de gemeente Ninove. Er komt een wandelplan dat je vindt op de website van de stad Ninove.

Meest gelezen