Wateroverlast in Hasselt stilaan dramatisch: "Niet rijden door ondergelopen straten"

Ook in Hasselt begint de situatie op enkele plekken uit de hand te lopen. Op dit moment zijn een veertigtal straten afgesloten. "We hebben ook een aantal wagens moeten takelen omdat bestuurders door ondergelopen straten wilden rijden. Doe dat niet", waarschuwt Dorien Baens, woordvoerder bij politie LRH.

De grootste knelpunten zijn op dit moment de grotere wegen. Zo zijn de N80 richting Sint-Truiden en de Diepenbekerweg ondergelopen. En Stevoort staat ondertussen helemaal blank. En ook de parkeergarage onder het Cegeka-gebouw is ook ondergelopen. Hetzelfde scenario doet zich voor bij Kinepolis  en de omliggende horecazaken.

"De oproepen blijven binnenkomen sinds 9 uur. Het gaat voornamelijk over de wegen, nog niet over huizen. Een veertigtal straten zijn op dit moment afgesloten, maar we houden ons hart vast voor de grote wegen", zegt de woordvoerder. "We hebben een vijftiental ploegen die paraat staan voor de plaatsen waar problemen gemeld worden."

Intussen roept de woordvoerder op om niet door ondergelopen straten te rijden. "We hebben al een aantal voertuigen daardoor moeten takelen. Dat is gevaarlijk en erg slecht voor uw voertuig. Doe dat niet", aldus Baens. 

Meest gelezen