Strandredder test positief in Oostende

Gisteren is één strandredder van Stad Oostende positief getest op corona. De redder had geen symptomen, de besmetting kwam aan het licht na een preventieve test. Vijf andere redders die een hoogrisicocontact hadden, zijn meteen in quarantaine gegaan en worden zo snel mogelijk ook getest.

Woensdag testte een strandredder van Oostende positief. Vijf strandredders van dezelfde post hebben een hoogrisicocontact. Zij zullen nog een PCR-test ondergaan en gingen onmiddellijk in isolatie. De redder in kwestie bleek positief na een preventieve coronatest. Hij heeft geen symptomen. 

Stad Oostende neemt extra voorzorgmaatregelen om verdere besmettingen te voorkomen. Alle redders worden nog eens opnieuw gebrieft over de belangrijke stappen om veilig te werken: afstand houden waar dat mogelijk is (ook met collega's), het dragen van een mondmasker en het volgen van alle speciale coronaprocedures.

Meest gelezen