Alle hens aan dek in Sint-Truiden: burgemeester Engelbosch helpt met uitdelen zandzakken

In Sint-Truiden ontvangt de hulpverleningszone Zuid-West Limburg steeds meer oproepen over wateroverlast. In deelgemeenten Zepperen en Aalst komt het water steeds hoger te staan. De situatie wordt steeds ernstiger en de crisiscel komt er samen. 

Sint-Truiden heeft vanaf vanochtend last van hevige regen.  De brandweer van hulpverleningszone Zuid-West Limburg kreeg al meer dan 200 oproepen voor wateroverlast. In Sint -Truiden is de situatie ernstig en wordt de crisiscel bijeen geroepen.  Bij de inwoners van Zepperen staat het water tot aan de knieën. Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) helpt bij het uitdelen van zandzakken. 

Ook de plaatselijke bakker in Zepperen heeft veel wateroverlast. "We zijn intussen 5 jaar eigenaar van de bakkerij maar dit hebben we nog nooit gezien", zegt hij, "dat de straat volledig blank staat."

Ramptoeristen komen dan nog eens lekker voorbijrijden in onze ondergelopen straat waardoor er nog meer water in onze kelders stroomt

inwoner Zepperen

"Het water komt van overal", zegt een andere inwoner van Zepperen, "en de beken kunnen het niet houden. Onze kelder staat al onder water en dan hoop je op wat medewerking en meelevendheid van de ramptoeristen die hier voorbijrijden. Want iedere keer als er iemand voorbijrijdt, loopt er nog meer water in onze kelders."

 

Meest gelezen