Bibliotheek in Kapellen drukt coronacertificaten af voor wie ze niet kan downloaden

De gemeente Kapellen gaat haar inwoners helpen om coronacertificaten te printen. Zo'n certificaat kan je zelf downloaden en meenemen op je smartphone, maar de gemeente merkt dat veel mensen daar moeite mee hebben. "Daarom zullen de baliemedewerkers van de openbare bibliotheek de certificaten afdrukken voor wie het zelf niet kan downloaden", zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). 

Als je op reis wil of naar een groot evenement wil gaan, heb je in veel gevallen een coronacertificaat nodig. Zo'n certificaat bevat een QR-code die je via je smartphone kan downloaden en meenemen, maar dat is niet voor iedereen even evident. De gemeente Kapellen biedt daarom een extra dienst aan waarbij ze coronacertificaten in de bibliotheek printen voor wie het nodig heeft. 

In de bibliotheek zullen baliemedewerkers één of meerdere prints van de QR-code meegeven

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD)

"We willen een bijkomende service geven aan mensen die de documenten zelf niet kunnen downloaden of thuis de nodige apparatuur niet hebben", zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). "Zij kunnen naar de bibliotheek komen, waar baliemedewerkers hen zullen helpen door één of meerdere prints van de QR-code mee te geven die ze nodig hebben in het buitenland." 

Vanaf maandag kunnen inwoners van Kapellen daarvoor terecht in het hoofdgebouw van de openbare bibliotheek. Ze moeten de twee bewijskaarten van de inenting en hun identiteitskaart meenemen. De service is volledig gratis.

Meest gelezen